Skip to main content

Sportful

sportful mez

Kerékpáros mezek és  kiegészítők

Sportful bringás ruha

A sportszerű sportálomként, célként, ambícióként indult. Olindo és Irma Cremonese az olaszországi Asoloból 1946-ban a Dolomitok lábához költözött, hogy vállalkozást építsen – kezdetben gyapjúfonal nyírásával, kártolásával és fonásával. Végül az üzlet fejlődött – az 1960-as évek végén minőségi fehérneműt gyártott Manifattura Valcismon néven. A Sportful története 1972-ben kezdődik, amikor fiukat, Giordano Cremonese-t felkeltette az új Marcialonga sífutóverseny kihívása, amely otthona közelében zajlik. Bár lelkes sífutó és általában sportoló volt, úgy érezte, hogy az akkori ruházat nem volt megfelelő egy ilyen hosszú versenyhez egy hideg völgyben. Elkezdett néhány saját tervet készíteni akril anyagok felhasználásával, amelyek akkoriban a legkorszerűbbek voltak, a ruhadarabok befejező simítása a „Sportful” logó volt, amely kiemeli a tervezést és célt. Egy hideg januári reggelen Val di Fiemme-ben Giordano felsorakozott több száz síelővel, és beállt a kemény pályára élénk narancssárga öltönyével, amely melegen és kényelmesen tartja őt a 70 km-es versenyen. 

Egyedülálló ruházata számos bókot és megkeresést kapott – rájött, hogy kell kereslet a minőségi, kifejezetten ehhez a sporthoz tervezett ruházatra. 1973-ra a Sportful hivatalosan is elindult, és a Dolomitok túloldaláról érkeztek megrendelések egyedi speciális terepruháira. 1985-ben a síruházat terén szilárd hírnevet szerzett Sportful márka követte Dr. Cremonese másik sportszenvedélyét, és elkezdett kerékpáros ruházatot fejleszteni, felhasználva a ruházat tervezése során szerzett tudását, hogy kényelmesen teljesítsen változó körülmények között. A márka jó fogadtatásra talált a kerékpáros közösségben, és olyan csapatok használták a Sportful-t, mint a Ceramiche Ariostea, Maglificio Bianchi. Néhány éven belül minden idők talán legsikeresebb csapata – a Mapei, majd később a ruházati megtiszteltetés – élt az Olasz válogatottal, amely 6 világbajnokságot és 1 olimpiai címet nyert a Sportfulben. 

sportful kabát nagrág
sportful thermo

A család mindig is a Sportful márka magja volt, a kezdetektől Manifattura Valcismon és Olindo & Irma eladta gyapjújukat a venetói gyáraknak, majd üzletüket fiukra, Giordanóra, most pedig gyermekeire, Albertóra, Alessióra, Dario & Gioiára adták.1995 óta mindannyian fontos szerepet töltenek be a vállalkozáson belül. Ez is egy kiterjedt család, néhány munkatársunk több mint 40 éve dolgozik itt, és a vállalkozás még mindig ugyanabban a völgyben van, ahol 1946-ban indult. Szenvedélyünk van a minket körülvevő hegyek iránt. Akár síelünk, kerékpározunk, kirándulunk vagy mászunk, rendkívül szerencsések vagyunk, hogy a küszöbön áll a Dolomitok látványos játszótere, és minden lehetőséget megragadunk, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőlük, számos termékünkön láthatja hatását, legyen szó akár egy kabát neve vagy egy olyan tulajdonság, amelyre a sziklafal felénél gondoltunk, ezek a mi ihleteink.

 2007-ben a Sportful a hegyek iránti szeretetéből merített, létrehozta a Karpos kültéri ruházati vonalat, egy olyan műszaki termékcsaládot, amelyet alpesi környezetben való teljesítményre terveztek, legyen szó hegymászásról, túrázásról vagy sí hegymászásról. Az innováció és a dizájn mindig is kulcsfontosságú volt termékeinknél, amit egyértelműen bizonyít sportolóink ​​elmúlt 40 évében elért sikere. Ruházat műszaki beszállítói voltunk sportágaink legnagyobb neveinek – a múltban a Mapei & Team Italia-tól a Tinkoff Saxo-val kötött jelenlegi partnerségig. A Cross Countryban az olasz, a francia, a cseh, a finn, az ukrán és a kazahsztáni válogatottat, a síhegymászásban pedig a spanyol és olasz válogatottakat támogattuk. Mindig is arra törekedtünk, hogy a lehető legjobb termékeket állítsuk elő annak érdekében, hogy a csúcssportolók az élvonalban legyenek. Néhány dolog azonban mindig ugyanaz marad; A sport, a hegyek iránti szeretetünk és az innováció iránti vágyunk hajt bennünket. Sportosak vagyunk.

sportful kesztyű
sporful mez

Peter Sagan