Skip to main content

Kerékpárok

Országúti, Moutain Bike, Triatlon, Városi, e-bike, Gyerek

Az Orbeát 1840-ben alapították családi vállalkozásként. Fő tevékenységeként kézifegyvereket, revolvereket, sörétes puskákat és töltényeket gyártott. Az első világháború kitörésével a termelés gyorsan nőtt. Amikor a háború véget ért, a cég profilt váltott, és precíziós mechanikai termékek gyártására összpontosított: babakocsikat, iskolapadokat majd kerékpárokat állított elő. A gyártás hamarosan elérte az évi 50 000 darabot. A harmincas években a gazdasági válság a csőd szélére sodorta az Orbea családot. A csődeljárás előtt az alkalmazottak rábeszélték a tulajdonost, hogy adja át nekik az üzletet. A cég így szövetkezetté alakult, majd 1971-ben csatlakozott a Mondragon Szövetkezeti Csoporthoz. 1975-ben a vállalkozás áthelyezte székhelyét a jelenlegi malabiai helyszínre. 

Az Orbea ekkor alapította meg a profi elit kerékpáros csapatát, amelyben olyan legendák tartoztak mint Perico Delgado – a Vuelta a España 1985-ös győztese – és Marino Lejarreta. Később, a hegyi kerékpározás megjelenésével az Orbea létrehozta első MTB csapatát, amely 1994-ben Jokin Mujika vezetésével megnyerte a Spanyol Cyclo-Cross Bajnokságot. Idővel az Orbea nemzetközi céggé vált. Spanyolországon kívül először Franciaországban, majd további disztribútorokkal az Egyesült Államokban, Franciaországban, Olaszországban jelent meg. A későbbiekben olyan piacokra tört be, mint az Egyesült Királyság, Belgium, Németország, Ausztrália és Portugália. Globális stratégiájuk három fő területre fókuszál: termékek, piacok és márka. Jelenleg több mint 65 országban tevékenykednek, mintegy 160 000 kerékpárt és kerékpáros ruházatot gyártanak és szállítanak, valamint túrákat és rendezvényeket szerveznek. Az Orbeának - első kerékpárjának elkészítése óta - mindig sikerült alkalmazkodni a változó körülményekhez, a vevői igényekhez, kínálatát minőségi termékek, innovatív dizájn és anyagok jellemzik.

Orbea Katalógus

Katalógusunk segítségével kiválaszthatod a neked megfelelő kerékpárt, színt, méretet és a pontos specifikációt.
ORBEA
A típus és a méret kiválasztásában kollégáink szívesen állnak rendelkezésedre. Ha szeretnéd megnézni a pontos specifikációt, a váz méreteket, itt megteheted. Letölthető az online katalógus, ami minden információt tartalmaz. Segítségért hívd szaküzleteinket, jó böngészést!

Orbea 2021 PDF Katalógus